JONIZATORI VAZDUHA

Направљени у Словенији

14 дана за поврат

2 године гаранција

100% сигурна куповина

JONIZATOR VAZDUHA

Честа питања

Где сместити јонизатор за ефикасно чишћење ваздуха?

Да би се ваздух очистио брзо и ефикасно, боље је да је јонизатор постављен што је више могуће – преко 1,80 м. Негативни јони полако падају на земљу у дугом луку и на путу се везују за све загађење у ваздуху.

Како извршити негативну јонску терапију?

Негативни јони су неопходни за све затворене просторе (посебно за оне пуне синтетичких материјала); чисте ваздух и доносе нам бољу концентрацију и благостање, ослобађају нас стреса, главобоље, респираторних болести.

Топло се препоручује удисање негативних јона на четкици од угљеника више пута дневно. Ова јонска терапија помаже у решавању свих проблема повезаних са недостатком негативних јона, астмом, алергијама, хипертензијом, стресом и нездравим радним и животним окружењем.

Редовна свакодневна (и ноћна) негативна јонска терапија препоручује се за превенцију против прехладе и других заразних болести, као и за јачање имунолошког система деце, како би се постигли оптимални резултати.

Да бисте извели негативну јонску терапију, једноставно удахните негативне јоне у близини карбонске четке што више пута дневно и што је дуже могуће, али најмање 10 минута по удисању и око 3 сата дневно (може бити у више сесија). Јонизатор треба поставити што је могуће ближе, јер се највећа количина негативних јона може наћи у близини карбонске четке. Целоноћна терапија се такође саветује у свим случајевима алергија, астме, хипертензије, свих врста респираторних болести, слабог имунолошког система, хормонског дисбаланса итд. Да бисте извели ноћну терапију, само ставите јонизатор на ноћни ормарић или близу кревета да бисте удисати негативне јоне током целе ноћи.

Ублажавање симптома показаће се за неколико дана до неколико недеља, али потпуно уклањање свих симптома може се постићи само свакодневном редовном терапијом (као што је описано) у периоду од 6 месеци до 1 године. Имајте на уму да не постоји горња граница колико дуго треба удисати негативне јоне – што је дуже могуће и онолико пута колико је потребно. ИОНЕКС јонизатор ваздуха никада не емитује штетни озон, па је удисање потпуно безбедно. Због тога смо постигли тако сјајне резултате и потпуно уклањање симптома алергије, како описују референце многих задовољних купаца у књизи Негативни јони као метод лечења.

Да ли је IONEX јонизатор ваздуха погодан за децу? Како извести негативну јонску терапију?

Апсолутно је добар за децу!

Редовна целодневна (и ноћна) негативна јонска терапија препоручује се за превенцију против прехладе и других заразних болести, као и за јачање имунолошког система деце.

Ако добро разумем, није потребно чишћење филтера?

Тачно je да није потребно чишћење филтера.

Не морате да мењате или чистите филтере, зато што их IONEX јонизатори ваздуха немају.

Чишћење ваздуха иде овако:

Негативни јони се вежу за све лоше честице у ваздуху, тако неутралисане и спаљене лоше честице падају на површине и остају тамо док их не обришете.

Важно је да количина негативних јона буде веома велика, да један део негативних јона може брзо очистити ваздух, а да други део негативних јона и даље остане у ваздуху да би нам донели терапеутске ефекте приликом удисања.

Како очистити уређај јонизатор?

Увек прво искључите IONEX јонизатор ваздуха из електричне мреже. Затим га испразните пре него што га очистите. Пражњење значи стављање утикача на угљеничну четкицу јонизатора – радите то свакодневно да бисте ослободили статички електрицитет.

Урадите исти поступак ако ваш јонизатор ваздуха почне да испушта пуцкетање – то значи да се накупило превише статичког електрицитета (да бисте спречили пуцкетање и електричне ударе, не_постављајте јонизатор ваздуха на металне површине). Користите само благо влажну крпу (по могућности крпу од микровлакана) да једноставно обришете уређај, а посебно се фокусирајући на карбонску четкицу. Обришите га најмање једном месечно, а најбоље једном недељно.

Уколико угљенична четкица постане тврда и лепљива на додир, можете користити малу количину благог сапуна да бисте растворили прљавштину. Обавезно обришите сапун и оставите јонизатор ваздуха не_укључен да би се карбонска четкица осушила. Кад се влакна четкице осуше, раширите влакна у четкици што је шире могуће. Пре него што поново прикључите апарат, карбонска четка мора бити потпуно сува.

ИОНЕКС јонизатор ваздуха никада не перите или не потапајте у воду или у било коју другу течност, немојте га испирати под славином. Не стављајте ништа у простор око карбонске четкице.

Саветујемо вас да редовно очистите и непосредну околину IONEX јонизатора ваздуха, зато што се се највећи део неутралисане прљавштине из ваздуха одлаже у близини јонизатора ваздуха. Учесталост чишћења IONEX јонизатора ваздуха највише зависи од количине загађења у ваздуху.

Можемо ли имати отворене прозоре док јонизатор ради?

Прозори и врата се могу отворити, јер негативни јони чине своју мисију – да брзо уклоне из ваздуха сво загађење које улази у животне просторе. Само током зиме, када је концентрација честица (ПМ) заиста велика, а спољни ваздух јако загађен чађом, димом и смогом, препоручује се да имате затворене прозоре како бисте спречили да загађење уђе у зграду.

Можете бити сигурни, ваздух неће бити устајао и загушљив, јер ће га негативни јони прочистити.

Сваки пут кад држим јонизатор који је укључен и случајно додирнем нешто од метала, лагано протресем струју ... да ли је то нормално?

Прво бисмо желели да нагласимо да статички електрицитет није опасан, па овде не брините, већ је једноставно непријатан. Људи су снажно набијени статичким електрицитетом (позитивним наелектрисањем) због услова околине (многи синтетички материјали нас окружују). Када додирнете метални предмет (нпр. Аутомобил), настаје статички удар. Исто је ако додирнете јонизатор, статички електрицитет се ослобађа.

Решење ових удара статичког електрицитета је у томе што јонизатор уопште није постављен на металне површине. Да бисте ослободили статички електрицитет, искључите ИОНЕКС јонизатор ваздуха и свакодневно стављајте електрични чеп на угљеничну четку. На тај начин уклањате сав статички електрицитет који се акумулирао на угљеничној четкици. Урадите исти поступак ако ваш јонизатор почне да испушта пуцкетање – то значи да се накупило превише статичког електрицитета.

Друго решење које препоручујемо је постављање јонизатора на вишу полицу / ормар, а не на сто. Негативни јони могу прећи већу раздаљину ако је јонизатор постављен више и ако се прерано не прикаче за екране лаптопа / рачунара / штампаче (ако то учине, уништи се)

Приметио сам да су зид или плафон после дуже употребе у неким деловима постали црни. Питао сам се да ли је штетан? Зашто се ово догађа и како то очистити?

Ова појава је сасвим нормална за јонизацију ваздуха. У ствари, можете бити ужаснути кад видите колико је ваздух загађен, чак и ако то на први поглед не изгледа тако.

Загађење на вашем зиду долази из ваздуха. То су такозване субмикронске честице чађи и издувних гасова, које се на зиду примећују као сиви прах) су најштетније и најканцерогеније. Увек је присутан у ваздуху (једноставно се није могао видети због микроскопске величине) и ми га удишемо све време ако га не уклања јонизатор. Интензивније се акумулира око јонизатора, јер има више негативних јона који хватају прашњаве честице, а ми то примећујемо као сиви прах. Негативни јони се везују за ове честице загађења, попут: прљавштине, прашине, формалдехида, излучивања смоле, вируса, бактерија, мириса, фекалија гриња, мртвих честица коже – и неутралишу их. Они падају на под услед гравитације и не могу се више подићи, јер су јонизовани. Они више нису штетни, јер више не могу да се удишу.

Чак и најмање, најопасније нечистоће ваздуха величине 0,01 микрона – цигаретни дим, полен, честице ПМ и аеросоли – успешно се уклањају. Они су највећи ризик за здравље јер се биолошки одбрамбени механизми не носе ефикасно са таквим загађењем. Негативни јони такође уклањају мирисе, јер су то само субмикронске честице које улазе у ноздрве и ми их опажамо.

Загађење се лако усисава и брише.

Једини проблем су прљави зидови – у овом случају препоручујемо да зид иза њега заштитите неком прозирном фолијом или да га бојите акрилном или перивом бојом, посебно ако ваш јонизатор увек стоји на истом месту.

Да ли се количина негативног износа јона јонизатора ваздуха ИОНЕКС може мерити јонским бројачем?

Наша мерења извршена су на Институту Јожеф Стефан у посебно пројектованој херметички затвореној лабораторији са надгледаним доводом ваздуха, где је професионалним висококвалитетним бројачем јона било могуће ефикасно мерити број негативних јона у протоку ваздуха након захтевног и временског рока -потрошни поступак. Ова мерења су најтачнија и најпоузданија.

Међутим, емисија негативних јона може се и непрофесионално мерити бројачима јона / метара, али такав бројач мора бити у стању да мери количину негативних јона изнад 45 милиона (4,5 к 10 ^ 7 негативних јона / цм ^ 3 / секунду и 0,51 к 10 ^ 13 негативних јона / секунду). Ако бројило то није у стању (као што се може видети из његове техничке спецификације), бројач ће се окретати тек када достигне максимум. Генерално, јефтини бројила нису баш поуздани.

Понекад ми се спава док возим свој аутомобил, посебно када је клима уређај укључен. Да се ово не би догодило, с времена на време отворим прозор. Да ли би ми јонизатор ваздуха за аутомобил помогао у решавању проблема?

Ово је сјајан резиме о томе шта се дешава у аутомобилу због недостатка негативних јона. Према законима физике, аутомобил се понаша попут Фарадаиевог кавеза због металне каросерије, што доводи до тога да у њему нема негативних јона. Када нема негативних јона, ускоро се осећамо исцрпљено, уморно, поспано, чак и ако књигу читамо само у ауту, а не возимо. Овај ефекат може изазвати озбиљно опасне ситуације. Препоручујемо да ИОНЕКС јонизатор ваздуха за аутомобил ставите на арматурну плочу свог аутомобила како бисте побољшали концентрацију, будност, спречили умор и на првом месту очистили ваздух од опасних испарења канцерогених гасова, чађи, прашине која би се иначе уопште накупљала у вашим плућима.

Да ли треба да осетим мирис када је укључен ИОНЕX јонизатор ваздуха? Како да видим да ли ради?

Не, не би требало да детектујете никакав посебан мирис, иако неки људи који су осетљивији на јоне описују мирис негативних јона као „свеж чист мирис попут олује“. ИОНЕX јонизатор не проветрава ваздух, па не очекујте јак ветар или буку. Лаган ветрић присутан је кад се приближите угљеничној четки, када је напон у згради већи (око 230-240В). Резултат јонизације ваздуха је приметан за неколико дана, када загађење из ваздуха почне да се акумулира нарочито око јонизатора (око њега можете приметити тамни прашњави круг – мрачно је због свих издувних гасова, чађи, дима и прашина у ваздуху). Можете да ставите бели папир испод јонизатора да бисте га тестирали. Време накупљања наравно зависи од загађења ваздуха. Ваздух је свеж и чист. Резултат је такође видљив када сунчева зрака засја у соби – када се ваздух јонизује, у ваздуху више нема плутајућих прашњавих честица!

Која је разлика између јонизатора ваздуха и овлаживача са дугметом за јонизацију који се може укључити?

Огромна разлика. Јонизатор ваздуха, у овом тренутку ћемо говорити о ИОНЕX јонизатору ваздуха, емитује огромне количине негативно наелектрисаних малих ваздушних јона из угљеничне четке.

Овлаживач емитује водену пару. Јон ваздуха (електрон атома) и капљица водене паре су огромна разлика. Зашто? Капљица воде се не веже за прашину или другу прљавштину у ваздуху као што то чине ваздушни јони, тако да нема ефекте чишћења / пречишћавања. Поред тога, капљице воде не доносе терапеутски ефекат као негативни јони. Негативни јони су неопходни за све процесе у људском телу, јер уравнотежују различите функције, отварају дисајне путеве, снижавају хормон стреса, хистамин, уравнотежују крвни притисак, смањују болове код главобоље и рана, побољшавају концентрацију и радне перформансе и спречити нас од различитих инфекција и прехлада које се преносе ваздухом.

Ова два уређаја нису компатибилна, јер јонизатор ваздуха треба високи напон (4500В) да разбије атом (угљеник) да би ослободио негативни јон и има малу снагу (1,6В); напротив, овлаживачу је потребна већа снага (обично око 40 В) и мали напон (110 – 220 В). Уређај високог напона и веће снаге био би смртоносан! Тако обично дугме за јонизацију не доноси истинску јонизацију. Неке од њих смо тестирали јоноскопом и није било откривених негативних јона. Требало би да има присутних огромних количина негативних јона да очисте ваздух и да такође осете терапеутске ефекте. А извор јонизације треба да буде видљив, а не скривен, тако да негативни јони имају слободан начин да отворе ваздух и не униште се ударајући у било какве препреке.

Зашто је ИОНЕX јонизатор ваздуха скупљи од осталих јонизатора ваздуха?

Јер његова производња много кошта због свих висококвалитетних материјала, посебно јединствене карбонске четке. Карбонска четка је важан део који омогућава дуготрајну употребу ИОНЕX јонизатора ваздуха (више од 10 година) и никада не емитује штетни озон као што то раде други јонизатори. Сва мерења негативних јона и потврда да нема озона, таксе за сертификацију (РоХС, ТУВ, ГС, …) такође су укључене у цену. Али ми држимо исту цену од почетка производње.

Да ли треба да искључим јонизатор након неког времена и да ли га могу користити у купатилу?

Не, јонизатор се може стално држати укључен. ИОНЕКС јонизатор ваздуха је сигурно користити у купатилима или на другим местима са већом влажношћу. Направили смо тест и доказали да вода нема утицаја на рад јонизатора нити изазива опасне ситуације. Посебно се препоручује у купатилима без прозора. Будући да је то обично мањи простор, довољно је да га поставите у купатило отприлике два пута недељно на неколико сати.

Да ли IONEX јонизатор ваздуха произоди штетан озон? Зато што је познато да неки јонизатори ваздуха ослобађају тј поизводе штетан озон?

Озон је штетна и опасна супстанца која узрокује кашаљ. Због тога смо се јако трудили да пронађемо материјал који НЕ ослобађа озон. Успели смо и у тој жељи!  IONEX јонизатори ваздуха користе јединствену патентирану карбонску четку за емитовање негативних јона из помоћ које се не_производи штетан озон. Урађена су многа мерења на Институту Јожефа Стефана у Љубљани, Словенија, ЕУ, да би се доказало да IONEX јонизатори ваздуха не производе озон у току целог свог животног века (који прелази десет година). Остали јонизатори који користе металне игле/иглице,  плазму или разне мембране, емитују штетан озон.

Још један атрибут вредан помена је и количина произведених негативних јона. IONEX јонизатор ваздуха производи највеће измерене количине негативних јона (199 милиона негативних јона по цм3 у секунди), а што је више од десет пута од других јонизатора ваздуха са тржишта.

Због свега тога имамо одличне повратне информације од људи који су излечили своје алергије, стања астме / бронхитиса и хипертензију, а и од људи који су побољшали своје свеукупно здравље.

Колику површину ИОНЕX јонизатор ваздуха може очистити?

То зависи од тога колико је ваздух загађен. Генерално, један ИОНЕX јонизатор ваздуха је у стању да очисти целу кућу или стан ако га преместите из једног простора у други. Ако је ваздух нормално загађен, собу од 50 м2 може очистити за 3-4 сата. Ако у соби има, на пример, пушача, потребно је дуже (око 4-8 сати) чишћења ваздуха из исте просторије. За просторе у којима има пуно људи (као што су канцеларије, чекаонице, предворја хотела, јавна места), боље је истовремено користити више јонизатора, јер је ваздух препун бактерија, вируса, мириса … препоручите да је јонизатор укључен нон-стоп, без обзира да ли се користи код куће, на послу или на другим местима. На тај начин загађење у ваздуху ће се уклањати стално, а када сунце засја у соби, неће бити видљивих плутајућих честица у сунчевом зраку.

Постоје ли ограничења или мере предострожности приликом употребе јонизатора (да ли постоји неки услов за који се јонизатор не препоручује?)

Не. Јонизатор могу да користе све старосне групе у свим здравственим условима, посебно астматичари, особе са алергијама, високим крвним притиском, слабим имунолошким системом, људи под стресом, деца, током сезоне грипа и прехладе, у јавним просторима итд.

Колики је век трајања јонизатора ваздуха ИОНЕX? Да ли је потребно угљеничну четку заменити након неког времена?

Животни век ИОНЕX јонизатора ваздуха је преко десет година. Карбонску четку није потребно замењивати, али је потребно очистити најмање једном месечно или чешће, ако у унутрашњости има дима од цигарета. Само ископчајте јонизатор из електричне утичнице и обришите његово кућиште и угљеничну четку благо влажном меком крпом, по могућности крпом од микровлакана. Ово ће спречити да четка постане лепљива и премазана прљавштином, јер спречава пуштање јона у ваздух. Ако је четка тврда и лепљива на додир, можете користити малу количину благог сапуна да бисте растворили прљавштину. Обришите сапун и пустите да се карбонска четка осуши. Кад се осуше, раширите влакна у четкици што је шире могуће. Пре него што поново прикључите апарат, карбонска четка мора бити потпуно сува.

Како знати када је ваздух довољно неутрализован?

Поента није у неутрализацији, већ у уклањању загађења из ваздуха. Негативни јони се вежу за све честице које лебде у ваздуху, на пример: прашину, цигаретни дим, бактерије, вирусе, мирисе, измет гриње и друге алергене. Зглобна честица је тешка и због гравитације пада на земљу. Ове јонизоване честице не могу поново доћи у ваздух и не могу се више удисати – на тај начин спречавамо накупљање прљавштине у плућима и другим ткивима која се више никада не могу уклонити и главни су узрочник различитих респираторних болести.

Познато је да је превише позитивних јона опасно по људско здравље. Питам се да ли је исто са превише негативних јона? Да ли јонизатор има тајмер или нешто за управљање?

Велике количине негативних јона сигурно не штете људском здрављу, већ напротив; веома су корисни јер побољшавају општи имунолошки систем, снижавају ниво хормона стреса, ниво хистамина, крвни притисак, побољшавају расположење и виталност ћелија. Да су огромне количине негативних јона на било који начин опасне, људи се не би осећали тако добро и повишени водопадима, посебно водопадима Ниагаре, где је измерена највећа концентрација негативних јона на свету.

Тајмер није потребан. Заправо смо морали уложити много напора да бисмо постигли највећу количину негативних јона.

Различита животна окружења захтевају различита јонизујућа решења.

IONEX јонизатори ваздуха нуде четири првокласна модела за јонизацију.

IONEX Јонизатор стандард

30.000 РСД
(255€)

У ТОКУ ЈЕ ФЕБРУАРСКИ ПОПУСТ

IONEX Јонизатор Сауна

42.500 РСД
(360€)

IONEX Јонизатор Аудио

43.500 РСД
(370€)

О НАМА

Адреса:
Стражиловска бр. 45,
21205, Сремски Карловци

Телефон:
0600 277 300

Емаил:
info@jonizatori.rs

ПАРТНЕРИ

Овлашћени увозник и генерални дистрибутер IONEX уређаја за Р.Србију

© Jonizatori.rs - Сва права задржана | Израда: Ретроактив