Jonizatori napravljeni u Sloveniji

Vraćanje u roku od 14 dana

2 godine garancija

100% sigurna kupovina

Tehnologija

IONEX jonizatori

Vazduh u zatvorenom, koji većina nas udiše mnogo češće od spoljašnjeg, od primarne je važnosti za naše zdravlje. Jonizatori generišu negativne jone ugljeničkom četkom ili metalnom iglom i imaju pozitivan efekat na životnu sredinu. Oni neutrališu mirise i doprinose čistom vazduhu. Svež miris koji nalazimo u neindustrijskim ruralnim područjima ili osvežavajući vazduh koji udišemo nakon grmljavine.

IONEX jonizatori NE koriste sistem klasične mehaničke ventilacije i ne izazivaju neprijatno i nezdravo veštačko strujanje vazduha, kao što je to slučaj kod standardnih vazdušnih filtera. Za uređaje koji imaju standardne filtere ili čak HEPA filtere, nauka je dokazala da nisu u stanju da zadrže opasne submikronske čestice (0.01 mikrona), a koje su ujedno i najopasnije čestice. Zato je sistem čišćenje vazduha uz pomoć velike količine negativnih jona najprirodniji sistem koji već postoji u prirodi i koji ujedno dovodi i do prirodne ravnoteže u raznim zatvorenim prostorima.

Postoji nekoliko pozitivnih efekata jonizacije, što je takođe potvrdilo nekoliko medicinskih instituta širom sveta. Doživljavamo vazduh koji je potpuno, 100% čist, a sve zbog jednostavne upotrebe fizičkih i hemijskih zakona. Jonizator stoga blagotvorno deluje na zdravlje i osigurava ugodne uslove za život.

Negativni joni

Molekuli vazduha ili atomi vazduha su nevidljive čestice, koje nose električni naboj. Zovu se „joni“ i mogu biti pozitivno ili negativno naelektrisani. Koncentracija jona se izuzetno razlikuje od mesta do mesta i može prouzrokovati direktne i indirektne promene jačine električnog polja u neposrednoj blizini organizma. Nauka nas je dovela do novih otkrića; takve smetnje se mogu smanjiti, pa čak i izbeći, zahvaljujući uticaju koji električna energija vazduha vrši na naš organizam. Uticaj negativnih jona na naš organizam jedan je od najvažnijih u savremenoj biologiji.

Razni električni uređaji u zatvorenim prostorima u kojima boravimo, pa neprirodni građevinski materijali stvaraju pozitivno naelektrisane čestice. To su čestice koje narušavaju naše zdravlje i blagostanje, pojačavaju umor i mogu izazvati glavobolju ili otežati disanje. Takve pozitivno naelektrisane čestice i drugi zagađivači (prašina, razni alergeni, bakterije, virusi, mirisi, dim, hemikalije, izduvni gasovi) lebde u vazduhu i mi ih udišemo.

Negativni joni, koji su negativno naelektrisani, se prirodno vezuju sa ostalim pozitivno naelektrisanim česticama u vazduhu – čak i manjim od 1 mikrometara (0,01 mm), a koje su: prljavština, prašina, formaldehid, bakterije, virusi, mirisi, dim, fekalije grinja, mrtve čestice kože, izduvni gasovi, cigaretni dim, polen, čestice PM i aerosoli.

Njihovim sjedinjavanjem, zajednička masa postaje veća i neutralizovana, nema mogućnost lebdenja u vazduhu, već pada pod silom gravitacije. Ovakvom neutralizacijom, loše čestice gube moć prodiranja u naš respiratorni sistem.

Naučna istraživanja

Naučno istraživanje pokazalo je da su negativni joni od suštinske važnosti. U eksperimentu su miševi koji su snabdevani kiseonikom bez jona umrli. NASA je otkrila da su astronauti patili od mišićnih grčeva u svemiru, ali nisu imali problema nakon što su instalirani jonizatori. Studija test grupa u njihovom stvarnom radnom okruženju pokazala je da je u jonizovanim prostorijama 30% manje bolesnih, koji su takođe imali veće performanse na poslu. Neke radne sredine su pravi hranljivi medijum za razne bolesti, posebno moderne prostorije u kojima se vazduh i temperatura regulišu klima uređajima. Njihov sistem cevi zapravo služi kao leglo za gljivice i bakterije, a trenje vazduha istovremeno uništava negativne jone. Posle toga vazduh koji fluktuira u prostorijama iscrpljen je negativnim jonima, ali je „obogaćen“ bakterijama. Poznat je slučaj BBC-a kada je u njihovim londonskim prostorijama aktivnost bakterija Legionella Pneumophila prouzrokovala smrt troje zaposlenih.

Prednosti negativnih jona

Negativni joni su temelj mnogih funkcija tela, pa se osećamo izuzetno dobro i opušteno kada ih ima u izobilju. Neki negativni joni u zatvorenim prostorima troše se na pročišćavanje vazduha, drugi se zakače za svaki pozitivno naelektrisani predmet i oni se i dalje pridržavaju zbog svog električnog naelektrisanja, pa sve manje jona ostaje u vazduhu koji udišemo. U blizini vodopada postoji 50.000 negativnih jona po cm3, u jezeru 4.000 negativnih jona po cm3, dok vazduh u zatvorenom često ima ispod 200 negativnih jona / cm3. Značajno poboljšavamo ove brojeve jer IONEKS jonizator vazduha proizvodi 45.000.000 (45 miliona) negativnih jona po cm3 u sekundi, ili do ukupno 5.100.000.000.000 (5,1 triliona) negativnih jona u sekundi. To ga čini najjačim na tržištu, neophodnim u životnim i radnim prostorima i najboljim prijateljem vašeg tela.

Rezultat je 100% čist vazduh koji je i dalje ispunjen sa dovoljno negativnih jona koji ostaju za blagotvorno lečenje – poboljšavaju prirodnu odbranu vašeg tela, jačaju imunološki sistem i poboljšavaju vitalnost. Samo velika količina negativnih jona može omogućiti osobama sa astmom, alergijama i visokim krvnim pritiskom da osete blagotvorne efekte koje jonizacija donosi, pa čak i možda eliminiše simptome ovih bolesti.

Ugljen četka

Jonizatori sa metalnim iglama ili plazemskom membranom stvaraju okside i proizvode ozon, štetan za ljude. Jedna od najvažnijih karakteristika našeg jonizatora vazduha IONEKS je da emituje negativne jone iz četke od ugljeničnih vlakana, pa je zagarantovana dugoročna zdrava upotreba jonizatora vazduha IONEKS. Druga važna činjenica je da element koji emituje negativne jone mora biti vidljiv na spoljnoj strani jonizatora; ne sme se smestiti unutra, jer se u suprotnom negativni joni uništavaju na putu ka izlazu.

Tihi rad

Glasni uređaji su uvek problematični, posebno noću u spavaćoj sobi (za pacijente sa alergijom, astmom i bolestima visokog pritiska jonizator mora raditi celu noć), čak i ako je zvuk tih, jer stalni zvukovi izazivaju stres. Stoga ventilatori i nepotrebni filteri nisu ugrađeni u novi IONEKS jonizator vazduha, ali ipak emituju maksimalan broj negativnih jona koji omogućavaju lekovite efekte na telo.

Terapeutski benefiti

Svetski zdravstveni instituti dokazali su da negativni joni imaju veoma pozitivne medicinske efekte na ljudsko telo, jer imaju dobar uticaj na:

  • nervni sistem – smanjuju efekte stresa na telo (snižavanjem nivoa serotonina 5-HT u krvi – moćnog svestranog neurotičnog hormona koji uzrokuje umor i depresiju),
  • respiratorni sistem – sprečavaju respiratorne bolesti, poput prehlade, astme i bronhitisa (snižavanjem nivoa histamina u krvi),
  • štitna žlezda, vitalnost i koncentracija,
  • smanjenje bolova povezanih sa migrenom, povredama, opekotinama,
  • regulacija rada srca i krvnog pritiska,
  • snižavanje nivoa histamina u alergenima,
  • vremenske neprilike poput glavobolje i pomažu u ublažavanju napetosti, stvarajući zdraviji san.

Stoga negativni joni deluju kao medicinski instrumenti koji imaju terapeutski efekat na ljudsko telo; poboljšavaju san, jačaju imuni sistem i vitalnost ćelija, regulišu pritisak i puls, funkcije štitne žlezde i poboljšavaju koncentraciju i produktivnost što je posebno važno za poslovne i sposobnosti učenja.

Slovenački proizvođač IONEX je kroz višedecenijsko istraživanje uspeo da razvije izuzetno snažan jonizator. Njegova takozvana Leonardos metoda – udisanje negativnih jona direktno u blizini ugljeničke tj karbonske četke, kod mnogih korisnika je rezultirala potpunim uklanjanjem simptoma astme, alergija i visokog krvnog pritiska. Stoga se može reći da deluje kao lek posle jedne godine terapije (pogledajte reference korisnika).

Kompanija IONEX vodi evidenciju povratnih informacija – povoljnog uticaja negativnih jona kao izlečenja mnogih korisnika koji su dozvolili javni pristup svojim izjavama i dostupni su za pregled. Mnogi lekari izlečenih pacijenata, koji su došli da saznaju o povoljnom uticaju jonizacije na telo, i sami su postali korisnici jonizatora IONEKS, a takođe ga preporučuju svojim pacijentima.

Leonardosov metod

Negativna jonska terapija je ista za pacijente sa astmom, alergijom, bronhitisom i hipertenzijom. Kod male dece simptomi nestaju tokom prve nedelje. Kod osoba koje su imale bilo koju od ovih bolesti duži vremenski period, potrebno je do 5 ili 6 meseci. U mnogim slučajevima se simptomi više nikad ne pojavljuju. Prema američkoj studiji, pacijenti stariji od 80 godina izlečili su se od trideset i više godina trajnih simptoma.

Važno je naglasiti da jonska terapija nema neželjenih efekata, kao što se dešava prilikom konzumiranja konvencionalnih lekova ili sprejeva. Udisanje je potrebno svaki dan, po mogućnosti 2-3 sata dnevno, na primer uveče dok gledate TV, čitate ili učite. Preko noći je potrebno imati jonizator na noćnom ormariću ili vrlo blizu vašeg kreveta.

Povratne informacije kupaca potvrđuju izvrsnost i efikasnost uređaja. Može da radi danju i noću – samo ga priključite u struju, stavite na više mesto i pustite da radi. Može se koristiti bilo gde u zatvorenom prostoru.

Različita okruženja zahtevaju različita jonizujuća rešenja. IONEX nudi četiri prvoklasna modela za jonizaciju.

Ionex Jonizator Standard

31.800 RSD
(270€)

Ionex Jonizator Sauna

42.500 RSD
(360€)

Ionex Jonizator Audio

43.500 RSD
(370€)

O NAMA

Adresa:
Stražilovska br. 45,
21205, Sremski Karlovci

Telefon:
0600 277 300

Email:
info@jonizatori.rs

PARTNERI

Ovlašćeni uvoznik i generalni distributer IONEX proizvoda za Republiku Srbiju

© Jonizatori.rs - Sva prava zadržana | Izrada: Retroaktiv