JONIZATORI VAZDUHA

Направљени у Словенији

14 дана за поврат

2 године гаранција

100% сигурна куповина

JONIZATOR VAZDUHA

Технологија Јонизатори Ваздуха

IONEX јонизатори ваздуха

Ваздух је од примарне је важности за наше здравље, али највећи проблем је у томе што већина човечанства удише ваздух у затвореном простору уместо да удишемо ваздух из природе. Јонизатори ваздуха помажу да се ваздух из затвореног простора обогати са негативним јонима, тако што генеришу и производе негативне јоне уз помоћ угљеничне четкице.  IONEX јонизатори ваздуха зато имају позитиван ефекат на животну средину. IONEX јонизатори ваздуха неутралишу мирисе и доприносе чистом ваздуху. IONEX јонизатори ваздуха побољшавају квалитет ваздуха и производе свеж мирис који се осећа у природи – освежавајући ваздуха који удишемо након кише и грмљавине.

IONEX јонизатори ваздуха, НЕ производе штетан ОЗОН, НЕ користе систем класичне механичке вентилације и НЕ изазивају непријатно и нездраво вештачко струјање ваздуха, као што је то случај код стандардних ваздушних филтера. За уређаје који имају стандардне филтере или чак ХЕПА филтере, наука је доказала да нису у стању да задрже опасне субмикронске честице (0.01 микрона), а које су уједно и најопасније честице. Зато је систем чишћење ваздуха уз помоћ велике количине негативних јона најприроднији систем који већ постоји у природи и који уједно доводи и до природне равнотеже у разним затвореним просторима.

Постоји неколико позитивних ефеката јонизације , што је такође потврдило неколико медицинских института широм света. Доживљавамо ваздух који је потпуно, 100% чист, а све због једноставне употребе физичких и хемијских закона. Јонизатор стога благотворно делује на здравље и осигурава угодне услове за живот.

Негативни јони (јони са негативним наелектрисањем)

Молекули ваздуха или атоми ваздуха су невидљиве честице, које носе електрични набој. Зову се „јони“ и могу бити позитивно или негативно наелектрисани. Концентрација јона се изузетно разликује од места до места и може проузроковати директне и индиректне промене јачине електричног поља у непосредној близини организма. Наука нас је довела до нових открића; такве сметње се могу смањити, па чак и избећи, захваљујући утицају који електрична енергија ваздуха врши на наш организам. Утицај негативних јона на наш организам један је од најважнијих у савременој биологији.

Разни електрични уређаји у затвореним просторима у којима боравимо, па неприродни грађевински материјали стварају позитивно наелектрисане честице. То су честице које нарушавају наше здравље и благостање, појачавају умор и могу изазвати главобољу или отежати дисање. Такве позитивно наелектрисане честице и други загађивачи (прашина, разни алергени, бактерије, вируси, мириси, дим, хемикалије, издувни гасови) лебде у ваздуху и ми их удишемо.

Негативни јони, који су негативно наелектрисани, се природно везују са осталим позитивно наелектрисаним честицама у ваздуху – чак и мањим од 1 микрометара (0,01 мм), а које су: прљавштина, прашина, формалдехид, бактерије, вируси, мириси, дим, фекалије гриња, мртве честице коже, издувни гасови, цигаретни дим, полен, честице ПМ и аеросоли.

Њиховим сједињавањем, заједничка маса постаје већа и неутрализована, нема могућност лебдења у ваздуху, већ пада под силом гравитације. Оваквом неутрализацијом, лоше честице губе моћ продирања у наш респираторни систем.

Научна истраживања

Научно истраживање показало је да су негативни јони од суштинске важности. У експерименту су мишеви који су снабдевани кисеоником без јона умрли. НАСА је открила да су астронаути патили од мишићних грчева у свемиру, али нису имали проблема након што су инсталирани јонизатори. Студија тест група у њиховом стварном радном окружењу показала је да је у јонизованим просторијама 30% мање болесних, који су такође имали веће перформансе на послу. Неке радне средине су прави хранљиви медијум за разне болести, посебно модерне просторије у којима се ваздух и температура регулишу клима уређајима. Њихов систем цеви заправо служи као легло за гљивице и бактерије, а трење ваздуха истовремено уништава негативне јоне. После тога ваздух који флуктуира у просторијама исцрпљен је негативним јонима, али је „обогаћен“ бактеријама. Познат је случај ББЦ-а када је у њиховим лондонским просторијама активност бактерија Легионелла Пнеумопхила проузроковала смрт троје запослених.

Предности негативних јона

Негативни јони су темељ многих функција тела, па се осећамо изузетно добро и опуштено када их има у изобиљу. Неки негативни јони у затвореним просторима троше се на прочишћавање ваздуха, други се закаче за сваки позитивно наелектрисани предмет и они се и даље придржавају због свог електричног наелектрисања, па све мање јона остаје у ваздуху који удишемо. У близини водопада постоји 50.000 негативних јона по цм3, у језеру 4.000 негативних јона по цм3, док ваздух у затвореном често има испод 200 негативних јона / цм3. Значајно побољшавамо ове бројеве јер ИОНЕКС јонизатор ваздуха производи 45.000.000 (45 милиона) негативних јона po цм3 у секунди, или до укупно 5.100.000.000.000 (5,1 трилиона) негативних јона у секунди. То га чини најјачим на тржишту, неопходним у животним и радним просторима и најбољим пријатељем вашег тела.

Резултат је 100% чист ваздух који је и даље испуњен са довољно негативних јона који остају за благотворно лечење – побољшавају природну одбрану вашег тела, јачају имунолошки систем и побољшавају виталност. Само велика количина негативних јона може омогућити особама са астмом, алергијама и високим крвним притиском да осете благотворне ефекте које јонизација доноси, па чак и можда елиминише симптоме ових болести.

Угљенична четкица

Јонизатори са металним иглама или плаземском мембраном стварају оксиде и производе озон, штетан за људе. Једна од најважнијих карактеристика нашег јонизатора ваздуха ИОНЕКС је да емитује негативне јоне из четке од угљеничних влакана, па је загарантована дугорочна здрава употреба јонизатора ваздуха ИОНЕКС. Друга важна чињеница је да елемент који емитује негативне јоне мора бити видљив на спољној страни јонизатора; не сме се сместити унутра, јер се у супротном негативни јони уништавају на путу ка излазу.

Тихи рад

Гласни уређаји су увек проблематични, посебно ноћу у спаваћој соби (за пацијенте са алергијом, астмом и болестима високог притиска јонизатор мора радити целу ноћ), чак и ако је звук тих, јер стални звукови изазивају стрес. Стога вентилатори и непотребни филтери нису уграђени у нови ИОНЕКС јонизатор ваздуха, али ипак емитују максималан број негативних јона који омогућавају лековите ефекте на тело.

Терапеутски бенефити

Светски здравствени институти доказали су да негативни јони имају веома позитивне медицинске ефекте на људско тело, јер имају добар утицај на:

  • нервни систем – смањују ефекте стреса на тело (снижавањем нивоа серотонина 5-ХТ у крви – моћног свестраног неуротичног хормона који узрокује умор и депресију),
  • респираторни систем – спречавају респираторне болести, попут прехладе, астме и бронхитиса (снижавањем нивоа хистамина у крви),
  • штитна жлезда, виталност и концентрација,
  • смањење болова повезаних са мигреном, повредама, опекотинама,
  • регулација рада срца и крвног притиска,
  • снижавање нивоа хистамина у алергенима,
  • временске неприлике попут главобоље и помажу у ублажавању напетости, стварајући здравији сан.

Стога негативни јони делују као медицински инструменти који имају терапеутски ефекат на људско тело; побољшавају сан, јачају имуни систем и виталност ћелија, регулишу притисак и пулс, функције штитне жлезде и побољшавају концентрацију и продуктивност што је посебно важно за пословне и способности учења.

Словеначки произвођач ИОНЕX је кроз вишедеценијско истраживање успео да развије изузетно снажан јонизатор. Његова такозвана Леонардос метода – удисање негативних јона директно у близини угљеничке тј карбонске четке, код многих корисника је резултирала потпуним уклањањем симптома астме, алергија и високог крвног притиска. Стога се може рећи да делује као лек после једне године терапије (погледајте референце корисника).

Компанија ИОНЕX води евиденцију повратних информација – повољног утицаја негативних јона као излечења многих корисника који су дозволили јавни приступ својим изјавама и доступни су за преглед. Многи лекари излечених пацијената, који су дошли да сазнају о повољном утицају јонизације на тело, и сами су постали корисници јонизатора ИОНЕКС, а такође га препоручују својим пацијентима.

Леонардосов метод

Негативна јонска терапија је иста за пацијенте са астмом, алергијом, бронхитисом и хипертензијом. Код мале деце симптоми нестају током прве недеље. Код особа које су имале било коју од ових болести дужи временски период, потребно је до 5 или 6 месеци. У многим случајевима се симптоми више никад не појављују. Према америчкој студији, пацијенти старији од 80 година излечили су се од тридесет и више година трајних симптома.

Важно је нагласити да јонска терапија нема нежељених ефеката, као што се дешава приликом конзумирања конвенционалних лекова или спрејева. Удисање је потребно сваки дан, по могућности 2-3 сата дневно, на пример увече док гледате ТВ, читате или учите. Преко ноћи је потребно имати јонизатор на ноћном ормарићу или врло близу вашег кревета.

Повратне информације купаца потврђују изврсност и ефикасност уређаја. Може да ради дању и ноћу – само га прикључите у струју, ставите на више место и пустите да ради. Може се користити било где у затвореном простору.

 Различита животна окружења захтевају различита јонизујућа решења.

IONEX јонизатори ваздуха нуде четири првокласна модела за јонизацију ваздуха.

IONEX Јонизатор стандард

30.000 РСД
(255€)

У ТОКУ ЈЕ ФЕБРУАРСКИ ПОПУСТ

IONEX Јонизатор Сауна

42.500 РСД
(360€)

IONEX Јонизатор Аудио

43.500 РСД
(370€)

О НАМА

Адреса:
Стражиловска бр. 45,
21205, Сремски Карловци

Телефон:
0600 277 300

Емаил:
info@jonizatori.rs

ПАРТНЕРИ

Овлашћени увозник и генерални дистрибутер IONEX уређаја за Р.Србију

© Jonizatori.rs - Сва права задржана | Израда: Ретроактив