Jonizatori napravljeni u Sloveniji

Vraćanje u roku od 14 dana

2 godine garancija

100% sigurna kupovina

Česta pitanja

Gde smestiti jonizator za efikasno čišćenje vazduha?

Da bi se vazduh očistio brzo i efikasno, bolje je da je jonizator postavljen što je više moguće – preko 1,80 m. Negativni joni polako padaju na zemlju u dugom luku i na putu se vezuju za sve zagađenje u vazduhu.

Kako izvršiti negativnu jonsku terapiju?

Negativni joni su neophodni za sve zatvorene prostore (posebno za one pune sintetičkih materijala); čiste vazduh i donose nam bolju koncentraciju i blagostanje, oslobađaju nas stresa, glavobolje, respiratornih bolesti.

Toplo se preporučuje udisanje negativnih jona na četkici od ugljenika više puta dnevno. Ova jonska terapija pomaže u rešavanju svih problema povezanih sa nedostatkom negativnih jona, astmom, alergijama, hipertenzijom, stresom i nezdravim radnim i životnim okruženjem.

Redovna svakodnevna (i noćna) negativna jonska terapija preporučuje se za prevenciju protiv prehlade i drugih zaraznih bolesti, kao i za jačanje imunološkog sistema dece, kako bi se postigli optimalni rezultati.

Da biste izveli negativnu jonsku terapiju, jednostavno udahnite negativne jone u blizini karbonske četke što više puta dnevno i što je duže moguće, ali najmanje 10 minuta po udisanju i oko 3 sata dnevno (može biti u više sesija). Jonizator treba postaviti što je moguće bliže, jer se najveća količina negativnih jona može naći u blizini karbonske četke. Celonoćna terapija se takođe savetuje u svim slučajevima alergija, astme, hipertenzije, svih vrsta respiratornih bolesti, slabog imunološkog sistema, hormonskog disbalansa itd. Da biste izveli noćnu terapiju, samo stavite jonizator na noćni ormarić ili blizu kreveta da biste udisati negativne jone tokom cele noći.

Ublažavanje simptoma pokazaće se za nekoliko dana do nekoliko nedelja, ali potpuno uklanjanje svih simptoma može se postići samo svakodnevnom redovnom terapijom (kao što je opisano) u periodu od 6 meseci do 1 godine. Imajte na umu da ne postoji gornja granica koliko dugo treba udisati negativne jone – što je duže moguće i onoliko puta koliko je potrebno. IONEKS jonizator vazduha nikada ne emituje štetni ozon, pa je udisanje potpuno bezbedno. Zbog toga smo postigli tako sjajne rezultate i potpuno uklanjanje simptoma alergije, kako opisuju reference mnogih zadovoljnih kupaca u knjizi Negativni joni kao metod lečenja.

Da li je IONEX jonizator vazduha pogodan za decu? Kako izvesti negativnu jonsku terapiju?

Apsolutno.

Redovna svakodnevna (i noćna) negativna jonska terapija preporučuje se za prevenciju protiv prehlade i drugih zaraznih bolesti, kao i za jačanje imunološkog sistema dece, kako bi se postigli optimalni rezultati.

Ako dobro razumem, nije potrebno čišćenje filtera?

Tačno.

Ne morate da menjate ili čistite filtere, jer ih IONEKS jonizatori vazduha nemaju. Ne filtriraju vazduh. Čišćenje vazduha ide ovako:

Negativni joni se vežu za sve čestice u vazduhu, zajedničke čestice padaju na zemlju i površine i ostaju tamo dok ih ne obrišete.

Važno je da je količina negativnih jona veoma velika, tako da mogu brzo očistiti vazduh, a mnogi negativni joni i dalje ostaju u vazduhu nakon čišćenja da bi nam doneli terapeutske efekte prilikom udisanja.

Kako očistiti uređaj jonizator?

Uvek isključite IONEKS jonizator vazduha iz električne mreže i ispraznite ga pre nego što ga očistite. Pražnjenje znači stavljanje utikača na ugljeničnu četku na trenutak jonizatora – radite to svakodnevno da biste oslobodili statički elektricitet. Uradite isti postupak ako vaš jonizator počne da ispušta pucketanje – to znači da se nakupilo previše statičkog elektriciteta (da biste sprečili pucketanje i električne udare, ne postavljajte jonizator na metalne površine). Koristite samo blago vlažnu krpu (po mogućnosti krpu od mikrovlakana) da jednostavno obrišete uređaj, posebno se fokusirajući na karbonsku četku. Obrišite ga najmanje jednom mesečno. Ako je četka tvrda i lepljiva na dodir, možete koristiti malu količinu blagog sapuna da biste rastvorili prljavštinu. Obavezno obrišite sapun i pustite da se karbonska četka osuši. Kad se osuše, raširite vlakna u četkici što je šire moguće. Pre nego što ponovo priključite aparat, karbonska četka mora biti potpuno suva.

IONEKS jonizator vazduha nikada ne potapajte u vodu ili bilo koju drugu tečnost niti ga ispirajte pod slavinom. Ne stavljajte ništa u rupu pomoću karbonske četke.

Savetujemo vam da očistite i neposrednu okolinu jonizatora vazduha IONEKS jer se glavnina prljavštine iz vazduha odlaže u njegovu blizinu. Učestalost čišćenja jonizatora vazduha IONEKS zavisi od količine zagađenja u vazduhu.

Možemo li imati otvorene prozore dok jonizator radi?

Prozori i vrata se mogu otvoriti, jer negativni joni čine svoju misiju – da brzo uklone iz vazduha svo zagađenje koje ulazi u životne prostore. Samo tokom zime, kada je koncentracija čestica (PM) zaista velika, a spoljni vazduh jako zagađen čađom, dimom i smogom, preporučuje se da imate zatvorene prozore kako biste sprečili da zagađenje uđe u zgradu.

Možete biti sigurni, vazduh neće biti ustajao i zagušljiv, jer će ga negativni joni pročistiti.

Svaki put kad držim jonizator koji je uključen i slučajno dodirnem nešto od metala, lagano protresem struju ... da li je to normalno?

Prvo bismo želeli da naglasimo da statički elektricitet nije opasan, pa ovde ne brinite, već je jednostavno neprijatan. Ljudi su snažno nabijeni statičkim elektricitetom (pozitivnim naelektrisanjem) zbog uslova okoline (mnogi sintetički materijali nas okružuju). Kada dodirnete metalni predmet (npr. Automobil), nastaje statički udar. Isto je ako dodirnete jonizator, statički elektricitet se oslobađa.

Rešenje ovih udara statičkog elektriciteta je u tome što jonizator uopšte nije postavljen na metalne površine. Da biste oslobodili statički elektricitet, isključite IONEKS jonizator vazduha i svakodnevno stavljajte električni čep na ugljeničnu četku. Na taj način uklanjate sav statički elektricitet koji se akumulirao na ugljeničnoj četkici. Uradite isti postupak ako vaš jonizator počne da ispušta pucketanje – to znači da se nakupilo previše statičkog elektriciteta.

Drugo rešenje koje preporučujemo je postavljanje jonizatora na višu policu / ormar, a ne na sto. Negativni joni mogu preći veću razdaljinu ako je jonizator postavljen više i ako se prerano ne prikače za ekrane laptopa / računara / štampače (ako to učine, uništi se)

Primetio sam da su zid ili plafon posle duže upotrebe u nekim delovima postali crni. Pitao sam se da li je štetan? Zašto se ovo događa i kako to očistiti?

Ova pojava je sasvim normalna za jonizaciju vazduha. U stvari, možete biti užasnuti kad vidite koliko je vazduh zagađen, čak i ako to na prvi pogled ne izgleda tako.

Zagađenje na vašem zidu dolazi iz vazduha. To su takozvane submikronske čestice čađi i izduvnih gasova, koje se na zidu primećuju kao sivi prah) su najštetnije i najkancerogenije. Uvek je prisutan u vazduhu (jednostavno se nije mogao videti zbog mikroskopske veličine) i mi ga udišemo sve vreme ako ga ne uklanja jonizator. Intenzivnije se akumulira oko jonizatora, jer ima više negativnih jona koji hvataju prašnjave čestice, a mi to primećujemo kao sivi prah. Negativni joni se vezuju za ove čestice zagađenja, poput: prljavštine, prašine, formaldehida, izlučivanja smole, virusa, bakterija, mirisa, fekalija grinja, mrtvih čestica kože – i neutrališu ih. Oni padaju na pod usled gravitacije i ne mogu se više podići, jer su jonizovani. Oni više nisu štetni, jer više ne mogu da se udišu.

Čak i najmanje, najopasnije nečistoće vazduha veličine 0,01 mikrona – cigaretni dim, polen, čestice PM i aerosoli – uspešno se uklanjaju. Oni su najveći rizik za zdravlje jer se biološki odbrambeni mehanizmi ne nose efikasno sa takvim zagađenjem. Negativni joni takođe uklanjaju mirise, jer su to samo submikronske čestice koje ulaze u nozdrve i mi ih opažamo.

Zagađenje se lako usisava i briše.

Jedini problem su prljavi zidovi – u ovom slučaju preporučujemo da zid iza njega zaštitite nekom prozirnom folijom ili da ga bojite akrilnom ili perivom bojom, posebno ako vaš jonizator uvek stoji na istom mestu.

Da li se količina negativnog iznosa jona jonizatora vazduha IONEKS može meriti jonskim brojačem?

Naša merenja izvršena su na Institutu Jožef Stefan u posebno projektovanoj hermetički zatvorenoj laboratoriji sa nadgledanim dovodom vazduha, gde je profesionalnim visokokvalitetnim brojačem jona bilo moguće efikasno meriti broj negativnih jona u protoku vazduha nakon zahtevnog i vremenskog roka -potrošni postupak. Ova merenja su najtačnija i najpouzdanija.

Međutim, emisija negativnih jona može se i neprofesionalno meriti brojačima jona / metara, ali takav brojač mora biti u stanju da meri količinu negativnih jona iznad 45 miliona (4,5 k 10 ^ 7 negativnih jona / cm ^ 3 / sekundu i 0,51 k 10 ^ 13 negativnih jona / sekundu). Ako brojilo to nije u stanju (kao što se može videti iz njegove tehničke specifikacije), brojač će se okretati tek kada dostigne maksimum. Generalno, jeftini brojila nisu baš pouzdani.

Ponekad mi se spava dok vozim svoj automobil, posebno kada je klima uređaj uključen. Da se ovo ne bi dogodilo, s vremena na vreme otvorim prozor. Da li bi mi jonizator vazduha za automobil pomogao u rešavanju problema?

Ovo je sjajan rezime o tome šta se dešava u automobilu zbog nedostatka negativnih jona. Prema zakonima fizike, automobil se ponaša poput Faradaievog kaveza zbog metalne karoserije, što dovodi do toga da u njemu nema negativnih jona. Kada nema negativnih jona, uskoro se osećamo iscrpljeno, umorno, pospano, čak i ako knjigu čitamo samo u autu, a ne vozimo. Ovaj efekat može izazvati ozbiljno opasne situacije. Preporučujemo da IONEKS jonizator vazduha za automobil stavite na armaturnu ploču svog automobila kako biste poboljšali koncentraciju, budnost, sprečili umor i na prvom mestu očistili vazduh od opasnih isparenja kancerogenih gasova, čađi, prašine koja bi se inače uopšte nakupljala u vašim plućima.

Da li treba da osetim miris kada je uključen IONEX jonizator vazduha? Kako da vidim da li radi?

Ne, ne bi trebalo da detektujete nikakav poseban miris, iako neki ljudi koji su osetljiviji na jone opisuju miris negativnih jona kao „svež čist miris poput oluje“. IONEX jonizator ne provetrava vazduh, pa ne očekujte jak vetar ili buku. Lagan vetrić prisutan je kad se približite ugljeničnoj četki, kada je napon u zgradi veći (oko 230-240V). Rezultat jonizacije vazduha je primetan za nekoliko dana, kada zagađenje iz vazduha počne da se akumulira naročito oko jonizatora (oko njega možete primetiti tamni prašnjavi krug – mračno je zbog svih izduvnih gasova, čađi, dima i prašina u vazduhu). Možete da stavite beli papir ispod jonizatora da biste ga testirali. Vreme nakupljanja naravno zavisi od zagađenja vazduha. Vazduh je svež i čist. Rezultat je takođe vidljiv kada sunčeva zraka zasja u sobi – kada se vazduh jonizuje, u vazduhu više nema plutajućih prašnjavih čestica!

Koja je razlika između jonizatora vazduha i ovlaživača sa dugmetom za jonizaciju koji se može uključiti?

Ogromna razlika. Jonizator vazduha, u ovom trenutku ćemo govoriti o IONEX jonizatoru vazduha, emituje ogromne količine negativno naelektrisanih malih vazdušnih jona iz ugljenične četke.

Ovlaživač emituje vodenu paru. Jon vazduha (elektron atoma) i kapljica vodene pare su ogromna razlika. Zašto? Kapljica vode se ne veže za prašinu ili drugu prljavštinu u vazduhu kao što to čine vazdušni joni, tako da nema efekte čišćenja / prečišćavanja. Pored toga, kapljice vode ne donose terapeutski efekat kao negativni joni. Negativni joni su neophodni za sve procese u ljudskom telu, jer uravnotežuju različite funkcije, otvaraju disajne puteve, snižavaju hormon stresa, histamin, uravnotežuju krvni pritisak, smanjuju bolove kod glavobolje i rana, poboljšavaju koncentraciju i radne performanse i sprečiti nas od različitih infekcija i prehlada koje se prenose vazduhom.

Ova dva uređaja nisu kompatibilna, jer jonizator vazduha treba visoki napon (4500V) da razbije atom (ugljenik) da bi oslobodio negativni jon i ima malu snagu (1,6V); naprotiv, ovlaživaču je potrebna veća snaga (obično oko 40 V) i mali napon (110 – 220 V). Uređaj visokog napona i veće snage bio bi smrtonosan! Tako obično dugme za jonizaciju ne donosi istinsku jonizaciju. Neke od njih smo testirali jonoskopom i nije bilo otkrivenih negativnih jona. Trebalo bi da ima prisutnih ogromnih količina negativnih jona da očiste vazduh i da takođe osete terapeutske efekte. A izvor jonizacije treba da bude vidljiv, a ne skriven, tako da negativni joni imaju slobodan način da otvore vazduh i ne unište se udarajući u bilo kakve prepreke.

Zašto je IONEX jonizator vazduha skuplji od ostalih jonizatora vazduha?

Jer njegova proizvodnja mnogo košta zbog svih visokokvalitetnih materijala, posebno jedinstvene karbonske četke. Karbonska četka je važan deo koji omogućava dugotrajnu upotrebu IONEX jonizatora vazduha (više od 10 godina) i nikada ne emituje štetni ozon kao što to rade drugi jonizatori. Sva merenja negativnih jona i potvrda da nema ozona, takse za sertifikaciju (RoHS, TUV, GS, …) takođe su uključene u cenu. Ali mi držimo istu cenu od početka proizvodnje.

Da li treba da isključim jonizator nakon nekog vremena i da li ga mogu koristiti u kupatilu?

Ne, jonizator se može stalno držati uključen. IONEKS jonizator vazduha je sigurno koristiti u kupatilima ili na drugim mestima sa većom vlažnošću. Napravili smo test i dokazali da voda nema uticaja na rad jonizatora niti izaziva opasne situacije. Posebno se preporučuje u kupatilima bez prozora. Budući da je to obično manji prostor, dovoljno je da ga postavite u kupatilo otprilike dva puta nedeljno na nekoliko sati.

Šta je sa izlazom ozona u jonizator vazduha IONEX, jer je poznato da neki jonizatori vazduha oslobađaju ozon?

Ozon je štetna i opasna supstanca koja uzrokuje kašalj. Zbog toga smo se toliko trudili da pronađemo materijal koji ne oslobađa ozon. Uspeli smo i u tu svrhu IONEX jonizator vazduha koristi jedinstvenu patentiranu karbonsku četku za emitovanje negativnih jona. Sva merenja su izvršena u Institutu Jožefa Stefana u Ljubljani, Slovenija, EU, da bi se dokazalo da ne postoji ozon kada IONEKS jonizator vazduha radi tokom celog svog životnog veka (koji prelazi deset godina). Ostali jonizatori koji koriste metalne igle / metalne iglice, plazmu ili membrane takođe emituju ozon. Jedan atribut vredan pomena je i količina proizvedenih negativnih jona. IONEKS jonizator vazduha proizvodi najveće izmerene negativne jone (4,5 k 107 negativnih jona / cm3 / sekundi i 0,51 k 1013 negativnih jona / sekundu), što je deset puta više od ostalih. Zbog toga imamo sjajne povratne informacije od ljudi koji su izlečili svoje alergije, stanja astme / bronhitisa i hipertenziju.

Koliku površinu IONEX jonizator vazduha može očistiti?

To zavisi od toga koliko je vazduh zagađen. Generalno, jedan IONEX jonizator vazduha je u stanju da očisti celu kuću ili stan ako ga premestite iz jednog prostora u drugi. Ako je vazduh normalno zagađen, sobu od 50 m2 može očistiti za 3-4 sata. Ako u sobi ima, na primer, pušača, potrebno je duže (oko 4-8 sati) čišćenja vazduha iz iste prostorije. Za prostore u kojima ima puno ljudi (kao što su kancelarije, čekaonice, predvorja hotela, javna mesta), bolje je istovremeno koristiti više jonizatora, jer je vazduh prepun bakterija, virusa, mirisa … preporučite da je jonizator uključen non-stop, bez obzira da li se koristi kod kuće, na poslu ili na drugim mestima. Na taj način zagađenje u vazduhu će se uklanjati stalno, a kada sunce zasja u sobi, neće biti vidljivih plutajućih čestica u sunčevom zraku.

Postoje li ograničenja ili mere predostrožnosti prilikom upotrebe jonizatora (da li postoji neki uslov za koji se jonizator ne preporučuje?)

Ne. Jonizator mogu da koriste sve starosne grupe u svim zdravstvenim uslovima, posebno astmatičari, osobe sa alergijama, visokim krvnim pritiskom, slabim imunološkim sistemom, ljudi pod stresom, deca, tokom sezone gripa i prehlade, u javnim prostorima itd.

Koliki je vek trajanja jonizatora vazduha IONEX? Da li je potrebno ugljeničnu četku zameniti nakon nekog vremena?

Životni vek IONEX jonizatora vazduha je preko deset godina. Karbonsku četku nije potrebno zamenjivati, ali je potrebno očistiti najmanje jednom mesečno ili češće, ako u unutrašnjosti ima dima od cigareta. Samo iskopčajte jonizator iz električne utičnice i obrišite njegovo kućište i ugljeničnu četku blago vlažnom mekom krpom, po mogućnosti krpom od mikrovlakana. Ovo će sprečiti da četka postane lepljiva i premazana prljavštinom, jer sprečava puštanje jona u vazduh. Ako je četka tvrda i lepljiva na dodir, možete koristiti malu količinu blagog sapuna da biste rastvorili prljavštinu. Obrišite sapun i pustite da se karbonska četka osuši. Kad se osuše, raširite vlakna u četkici što je šire moguće. Pre nego što ponovo priključite aparat, karbonska četka mora biti potpuno suva.

Kako znati kada je vazduh dovoljno neutralizovan?

Poenta nije u neutralizaciji, već u uklanjanju zagađenja iz vazduha. Negativni joni se vežu za sve čestice koje lebde u vazduhu, na primer: prašinu, cigaretni dim, bakterije, viruse, mirise, izmet grinje i druge alergene. Zglobna čestica je teška i zbog gravitacije pada na zemlju. Ove jonizovane čestice ne mogu ponovo doći u vazduh i ne mogu se više udisati – na taj način sprečavamo nakupljanje prljavštine u plućima i drugim tkivima koja se više nikada ne mogu ukloniti i glavni su uzročnik različitih respiratornih bolesti.

Poznato je da je previše pozitivnih jona opasno po ljudsko zdravlje. Pitam se da li je isto sa previše negativnih jona? Da li jonizator ima tajmer ili nešto za upravljanje?

Velike količine negativnih jona sigurno ne štete ljudskom zdravlju, već naprotiv; veoma su korisni jer poboljšavaju opšti imunološki sistem, snižavaju nivo hormona stresa, nivo histamina, krvni pritisak, poboljšavaju raspoloženje i vitalnost ćelija. Da su ogromne količine negativnih jona na bilo koji način opasne, ljudi se ne bi osećali tako dobro i povišeni vodopadima, posebno vodopadima Niagare, gde je izmerena najveća koncentracija negativnih jona na svetu.

Tajmer nije potreban. Zapravo smo morali uložiti mnogo napora da bismo postigli najveću količinu negativnih jona.

Različita okruženja zahtevaju različita jonizujuća rešenja. IONEX nudi četiri prvoklasna modela za jonizaciju.

Ionex Jonizator Standard

31.800 RSD
(270€)

Ionex Jonizator Sauna

42.500 RSD
(360€)

Ionex Jonizator Audio

43.500 RSD
(370€)

O NAMA

Adresa:
Stražilovska br. 45,
21205, Sremski Karlovci

Telefon:
0600 277 300

Email:
info@jonizatori.rs

PARTNERI

Ovlašćeni uvoznik i generalni distributer IONEX proizvoda za Republiku Srbiju

© Jonizatori.rs - Sva prava zadržana | Izrada: Retroaktiv